Dirigent en begeleider

Willem Heldens (1967) koos na een oriënterende vooropleiding aan het Brabants conservatorium voor een eerste graads lerarenopleiding  Schoolmuziek Akte B. Deze keuze gaf hem de basis om in de volle breedte van het muziekvakgebied te opereren.

Hij is werkzaam geweest als vakconsulent voor de Algemene Muzikale Vorming in Sint-Oedenrode, als vakleerkracht muziek op de basisschool te Nijnsel en als docent muziek in het voortgezet onderwijs. Sinds 2000 is hij werkzaam op Pedagogische Hogeschool De Kempel in Helmond waar zijn takenpakket bestaat uit het ontwikkelen en verzorgen van het aanbod binnen het vakgebied muziek. In 2015 behaalde hij cum laude het masterdiploma Muziekwetenschap.

Willem Heldens dirigeerde en begeleidde diverse koren waaronder het VKK Vocaal uit Veghel, het gemengd koor van de parochie H. Hart / H. Johannes te Veghel en van 2008 tot 2011 het Roois Gemengd Koor. Ook geeft hij (zang-) coaching aan koren en zangensembles. Tevens is hij actief als uitvoerend musicus, organist, pianist en componist, o.a. bij cabaret-trio Vlugzout. Vanaf 2017 staat hij opnieuw voor het Roois Gemengd Koor.

Brechje van den Brand uit Sint- Oedenrode studeerde klassiek piano aan het Brabants Conservatorium en Argentijnse tango aan het conservatorium in Rotterdam.

Ze is actief in het Rooise muziekleven. Brechje geeft les en begeleidt regelmatig koren en solisten en organiseert concerten voor jonge talenten. Behalve piano speelt zij ook accordeon en volgt vioolles.

Brechje begeleidt het Roois Gemengd Koor op projectbasis bij concerten.