Dirigent en begeleider

Fred Weijers

Dirigent, componist en arrangeur

Fred, geboren in Zuid Limburg stamt uit een muzikale familie en raakte al vroeg gefascineerd door de muziek. Reeds op zijn 11e jaar werd hij hoornist in het harmonieorkest van de Staatsmijn Emma, het latere DSM orkest. Hoewel zijn hart in de muziek lag heeft zijn loopbaan zich in een geheel andere richting ontwikkeld. Toch kon hij de muziek niet loslaten en heeft hij naast zijn werk in het bedrijfsleven ook 40 jaar lang als hoornist in diverse orkesten gespeeld, als laatste bij het Symfonie Orkest Nijmegen.

Tevens heeft hij bij enkele harmonie-  en fanfareorkesten als dirigent op de bok gestaan en les gegeven aan de hoorns en aan het ‘klein koper’.

In 1985 heeft hij zijn studie koordirectie afgerond (basisdiploma SNK/FNZ en groot diploma SNK/VNK). Hij kreeg les van o.a. Jan Eelkema, Joop Schets, Wim Thijsse, Jaap Hillen en Paul Hameleers.

In zijn ruim veertigjarig dirigentschap heeft hij diverse koren gedirigeerd, regelmatig met muzikale ondersteuning van een orkest, al dan niet door hemzelf samengesteld of met medewerking van solisten (o.a. zangers uit het Groot Omroepkoor, het GOK)

Direct na zijn vervroegde pensionering is hij op het conservatorium ArtEZ te Arnhem, afdeling Jazz & Pop, begonnen aan de studie  Compositie en Arrangeren. Hier kreeg hij les van Clemens Horn en Dolf de Kinkelder. In juni 2007 heeft hij deze studie succesvol afgerond.

Tot slot maakt Fred tevens composities en arrangementen voor koor, orkest of ensemble. Daarnaast geeft hij op aanvraag workshops stemvorming en koorscholing aan zowel zangers als aan leerkrachten in het basisonderwijs.

Fred staat bekend als een gepassioneerd en gedreven dirigent. Hij streeft er altijd naar om met amateur zangers tot een niveau te komen dat zoveel mogelijk het professionele niveau benadert. Uiteraard zal hij er met enthousiasme en bevlogenheid naar streven om ook het Roois Gemengd Koor boven zichzelf te doen uitstijgen. Hoewel hij daarbij geen concessies zal doen aan de kwaliteit van de muziek, is hij zich er ook van bewust dat het zingen in een koor tevens een sociaal gebeuren is, waarbij de aandacht voor en de gezelligheid met elkaar eveneens een belangrijke rol spelen.

Brechje van den Brand uit Sint- Oedenrode studeerde klassiek piano aan het Brabants Conservatorium en Argentijnse tango aan het conservatorium in Rotterdam.

Ze is actief in het Rooise muziekleven. Brechje geeft les en begeleidt regelmatig koren en solisten en organiseert concerten voor jonge talenten. Behalve piano speelt zij ook accordeon en volgt vioolles.

Brechje begeleidt het Roois Gemengd Koor op projectbasis bij concerten.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial