Over de dirigent E-mail
Willem Heldens (1967) koos na een oriënterende vooropleiding aan het Brabants conservatorium voor een eerste graads lerarenopleing  Schoolmuziek Akte B. Deze keuze gaf hem de basis om in de volle breedte van het muziekvakgebied te kunnen opereren.
Hij is werkzaam geweest als vakconsulent voor de Algemene Muzikale Vorming in de gemeente Sint-Oedenrode, als vakleerkracht muziek op basisschool St. Antonius in Nijnsel en als docent muziek in het voortgezet onderwijs. Sinds 2000 is hij werkzaam op Pedagogische Hogeschool De Kempel in Helmond waar zijn takenpakket bestaat uit het ontwikkelen en verzorgen van het aanbod binnen het vakgebied muziek. In 2015 behaalde hij cum laude het masterdiploma Muziekwetenschap.

Willem Heldens dirigeerde en begeleidde diverse koren waaronder het VKK Vocaal uit Veghel en van 2008 tot 2011 het Gemengd Koor Sint-Oedenrode. Sinds 1990 staat het gemengd koor van de parochie H. Hart / H. Johannes in Veghel onder zijn leiding. Ook geeft hij regelmatig (zang-) coaching aan verschillende koren en zangensembles. Naast alle genoemde werkzaamheden is hij actief als uitvoerend musicus, organist, pianist en componist, o.a. bij cabaret-trio Vlugzout.
Vanaf  2017 staat hij opnieuw voor het Gemengd Koor Sint-Oedenrode.

Willem Heldens gebruikt tijdens de repetitie graag stukjes uit de methode Lichtenberg. Een methode die garant staat voor zuiver zingen en mooi op toon blijven.

Willem Heldens  dsc_6152a.jpg