Welkom

op de website van Gemengd Koor Sint-Oedenrode, ofwel het Roois Gemengd Koor dat 8 juni 2020 exact 75 jaar bestond.

Zondag 19 september 2021 was het Roois Gemengd Koor van de partij bij de opening van het nieuwe culturele seizoen 2021/2022 in kasteel Henkenshage. Met dank aan het Roois Kultureel Kontakt gaven we, evenals een keur aan andere verenigingen, een korte presentatie. Fijn om bij stralend nazomerweer voor publiek te kunnen optreden. Nu op naar een mooi en sprekend jubileum-kerstconcert!

Het Roois Gemengd Koor is opgericht in 1945 en telt momenteel 40 actieve zangers. Voor deze zangers en zangeressen is de muziek, het zingen, het belangrijkste bindmiddel maar ook de onderlinge contacten en overige ledenactiviteiten zowel in als buiten het koor zijn van groot belang.

Dirigent Nicky Bouwers heeft november 2020 – midden in de coronaperiode – het stokje overgenomen van Willem Heldens. Nicky is een professionele zangeres en dirigente met veel ervaring in de stemvorming van koren. Onder haar muzikale leiding werkt het Roois Gemengd Koor verder aan muzikaliteit, muziekkennis en het zingen vanuit je hele lijf en geest. Bij gelegenheid wordt het koor aan de piano of op het orgel begeleid.

De repetities zijn op maandagavond in Cultureel Centrum Mariëndael te Sint-Oedenrode.

De organisatie van het Roois Gemengd Koor bestaat uit een bestuur,  werkgroepen en commissies. Gezamenlijk zijn zij betrokken bij alle activiteiten van het koor en geven een praktische invulling aan zowel muzikale- en ledenactiviteiten.

Het repertoire kan worden omschreven als een mengeling van klassieke en modernere muziek waarbij het koor zoekt naar enige diepgang en uitdagingen niet uit de weg gaat. Mogelijke beperkingen zijn er in de stemmenbalans. Nieuwe leden zijn dan ook van harte welkom. Met name maakt het koor graag kennis met hoge mannenstemmen (tenoren).

Het koor werkt graag met thema’s, een voorkeur die zich goed leent voor het werken in projectvorm. Hieraan kunnen ook anderen dan de eigen koorleden deelnemen.

‘Vrijheid klinkt door’ 15 september 2019 (Foto: Guus Boot)

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial